Eenmanszaak


Een van de meest bekende manieren om een onderneming te drijven is in de vorm van een eenmanszaak. Een eenmanszaak is juridisch eenvoudig op te zetten door een inschrijving bij de Kamer van Koophandel en een melding bij uw belastingkantoor.

Risico


Bij een eenmanszaak is de ondernemer volledig aansprakelijk voor alle rechtshandelingen die hij verricht. Risicovolle bedrijfsactiviteiten kunnen daarom beter niet uitgeoefend worden in de vorm van een eenmanszaak. Hebt u geen goede huwelijksvoorwaarden loopt ook uw echtgenoot of echtgenote risico’s.

Belastingen


Over de winst die u maakt in uw eenmanszaak betaalt u inkomstenbelasting. Maakt u veel winst dan is die winst belast tegen het hoogste tarief in de Inkomstenbelasting. Geregeld wordt daarom geadviseerd om bij hoge winsten een onderneming om te zetten in een BV of andere rechtsvorm die onderworpen is aan de vennootschapsbelasting. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie kunt u daarmee belasting besparen.

Het omzetten van een eenmanszaak in een andere rechtsvorm, zoals een BV, kan juridisch en fiscaal zeer ingewikkeld zijn. Ons kantoor heeft veel kennis en ervaring op dit gebied. Kunnen u daarom goed begeleiden en adviseren.

Diverse werkzaamheden


Vanzelfsprekend kunnen wij veel meer voor u betekenen, zoals het opstellen van contracten, koopovereenkomsten, huurovereenkomsten, algemene voorwaarden, geldleningovereenkomsten en vrijwel alle overige juridische documenten die voor uw onderneming van belang zijn.
 
Bezoekadres
Meidoornlaan 29
9301 MA | Roden
Gemeente Noordenveld

Postadres
Postbus 2
9300 AA | Roden

Contactgegevens
info@hollandvdwoude.nl
Tel nr.: 050 501 9171
Fax nr.: 050 501 6304

Of laat u terugbellen
2023 Alle rechten voorbehouden. Ontworpen en ontwikkeld door: Pro Ontwerp
Algemene Voorwaarden