Fiscaliteiten


Aan het ondernemingsrecht zijn diverse belastingen verbonden, waarbij u onder andere moet denken aan de Inkomstenbelasting, Vennootschapsbelasting, Omzetbelasting (BTW), Overdrachtsbelasting Schenkbelasting en Erfbelasting.
Veel voorkomend, maar voor de notariële praktijk minder van belang, zijn daarnaast loonbelasting en dividendbelasting.

Vrijwel iedere bewoner van Nederland doet jaarlijks een aangifte Inkomstenbelasting. Voor werknemers wordt een voorheffing gedaan op de Inkomstenbelasting door middel van de inhouding van Loonbelasting.

De ondernemer die werkt vanuit een eenmanszaak of personenvennootschap zal de door hem behaalde winst belast zien met Inkomstenbelasting.

De ondernemer die werkt vanuit een stichting, BV, NV of coöperatie zal zijn winst belast zien met Vennootschapsbelasting. Van de winst zal de ondernemer een salaris geniet dat belast is met Inkomstenbelasting in box 1. Eventuele winstuitkeringen als dividend zijn eveneens belast met Inkomstenbelasting, maar dan in box 2.

Bij bedrijfsopvolgingen kunnen Schenkbelasting en Erfbelasting een rol spelen, waarbij ook de bedrijfsopvolgingsfaciliteiten (BOF) van belang kunnen zijn.
 
Bezoekadres
Meidoornlaan 29
9301 MA | Roden
Gemeente Noordenveld

Postadres
Postbus 2
9300 AA | Roden

Contactgegevens
info@hollandvdwoude.nl
Tel nr.: 050 501 9171
Fax nr.: 050 501 6304

Of laat u terugbellen
2023 Alle rechten voorbehouden. Ontworpen en ontwikkeld door: Pro Ontwerp
Algemene Voorwaarden