Afwikkeling van een nalatenschap


Na een overlijden moeten er veel zaken geregeld worden, zoals het opstellen van de verklaring van erfrecht, de aangifte erfbelasting en de inkomstenbelasting en uiteindelijk de verdeling van de nalatenschap of uitvoering van het testament. Daarnaast zullen ook (veel) administratieve zaken geregeld moeten worden, waarbij u met diverse regels en verplichtingen te maken kunt krijgen.

Het eerste belangrijke punt is dat de erfgenamen moeten beslissen of zij een nalatenschap zuiver aanvaarden, verwerpen of beneficiair (onder voorbehoud) aanvaarden. Voor het beneficiair aanvaarden of het verwerpen gelden wettelijke formaliteiten. Ons kantoor kan u hier verder bij helpen. Het is dan van belang dat u zo spoedig mogelijk na het overlijden contact opneemt met ons kantoor.

Ook bij de verdere afwikkeling van de nalatenschap kan Holland & Van der Woude notarissen u helpen: wij kunnen de administratieve afhandeling van u overnemen en ook de belastingaangiften (erfbelasting en inkomstenbelasting) verzorgen. Daarnaast kan ons kantoor de erfgenamen ook begeleiden bij de verdeling van de boedel, verkoop van de woning, het opmaken van de rekening en verantwoording en de uiteindelijke verdeling van het geld.
Het afwikkelen van nalatenschappen behoort tot onze dagelijkse werkzaamheden; het is één van de taken die ons als onpartijdige en onafhankelijke adviseur kan worden toevertrouwd.
Ook als u de afwikkeling van de nalatenschap zelf wilt regelen, kan ons kantoor u adviseren over juridische en fiscale zaken.
 
Bezoekadres
Meidoornlaan 29
9301 MA | Roden
Gemeente Noordenveld

Postadres
Postbus 2
9300 AA | Roden

Contactgegevens
info@hollandvdwoude.nl
Tel nr.: 050 501 9171
Fax nr.: 050 501 6304

Of laat u terugbellen
2022 Alle rechten voorbehouden. Ontworpen en ontwikkeld door: Pro Ontwerp
Algemene Voorwaarden