Huwelijkse voorwaarden


Als u gaat trouwen en niets extra’s regelt, trouwt u in gemeenschap van goederen. Alle bezittingen en schulden zijn dan van u samen.

Als u dat niet wilt, kunt u bij een notaris huwelijkse voorwaarden opstellen. Dit moet (indien mogelijk) vóór het huwelijk geregeld zijn. Maar ook tijdens het huwelijk kunt u nog besluiten om huwelijkse voorwaarden te maken.
Veel voorkomende redenen om huwelijkse voorwaarden te maken zijn:
- één van de echtgenoten is ondernemer (en loopt risico’s);
- ieders privévermogen moet gescheiden blijven.

Wat er aan het einde van het huwelijk (door overlijden en/of door echtscheiding) moet gebeuren, is ook van groot belang voor het opmaken van huwelijkse voorwaarden.

Huwelijkse voorwaarden bestaan in veel verschillende vormen. Veel voorkomende benamingen zijn “koude uitsluiting”, “beperkte gemeenschap”, “gemeenschap van woning” en “gemeenschap van inboedel”. Ook wordt aan huwelijkse voorwaarden vaak een periodiek (jaarlijks) verrekenbeding en/of een finaal verrekenbeding toegevoegd.

Partnerschapsvoorwaarden


Een geregistreerd partnerschap heeft (nagenoeg) dezelfde juridische gevolgen als een huwelijk. Als u kiest voor een geregistreerd partnerschap en niets extra’s regelt, zijn alle bezittingen en schulden van u samen (net als bij een huwelijk). Als u daar vanaf wilt wijken, kunt u partnerschapsvoorwaarden bij een notaris opmaken.
 
Bezoekadres
Meidoornlaan 29
9301 MA | Roden
Gemeente Noordenveld

Postadres
Postbus 2
9300 AA | Roden

Contactgegevens
info@hollandvdwoude.nl
Tel nr.: 050 501 9171
Fax nr.: 050 501 6304

Of laat u terugbellen
2019 Alle rechten voorbehouden. Ontworpen en ontwikkeld door: Pro Ontwerp
Algemene Voorwaarden