Woning (ver)kopen


Als u een woning (ver)koopt, moet de overeenkomst schriftelijk worden vastgelegd. Vaak zal de makelaar deze koopovereenkomst opstellen.
Wanneer geen makelaar bij de koop betrokken is, kunt u ons ook vragen om deze koopovereenkomst op te stellen. Wij hebben veel kennis op dit gebied in huis.

De koopovereenkomst wordt ook wel eens een “voorlopige koopakte” genoemd. Dit is echter misleidend. Het “voorlopige” wil zeggen dat de koper nog geen eigenaar is. Uiteraard heeft de koper wel de wettelijke
“3 dagen bedenktijd”. De eigendom gaat pas over wanneer de notariële leveringsakte is ondertekend en bij het Kadaster is ingeschreven.

Wat in de koopovereenkomst vermeld staat, is echter wel bindend.
Zo zal bepaald worden wanneer de verkoper en de koper de notariële akte van levering tekenen. Als koper moet u de financiering tijdig rond kunnen krijgen. Wanneer u bij het ondertekenen van de koopovereenkomst nog niet zeker weet of u de financiering voor elkaar kunt krijgen, is het verstandig om een ontbindende voorwaarde van financiering in de koopovereenkomst op te nemen. Dit is maar een voorbeeld om aan te geven dat er meer bij komt kijken.

Wij kunnen u als koper en verkoper wijzen op juridische valkuilen bij het kopen en verkopen van een huis en adviseren u graag op dit gebied.
 
Bezoekadres
Meidoornlaan 29
9301 MA | Roden
Gemeente Noordenveld

Postadres
Postbus 2
9300 AA | Roden

Contactgegevens
info@hollandvdwoude.nl
Tel nr.: 050 501 9171
Fax nr.: 050 501 6304

Of laat u terugbellen
2022 Alle rechten voorbehouden. Ontworpen en ontwikkeld door: Pro Ontwerp
Algemene Voorwaarden